Aandacht (2-6 p.)

Aandacht (2-6 p.)

6 personen kunnen aan één lange tafel zitten, op heerlijk comfortabele stoelen.

Alles wat aandacht krijgt, dat groeit.
Vergaderen is een manier om samen met anderen informatie uit te wisselen, te discussiëren en tot besluiten te komen. Als het goed verloopt, wordt alle kennis aan de vergadertafel gebruikt. Na afloop van de vergadering is de relevantie informatie gedeeld en zijn er goed afgewogen beslissingen genomen.
Ongetwijfeld heb je uiteenlopende ervaringen opgedaan. Soms liep het soepel, efficiënt en kwam je met veel energie uit de vergadering. Maar je hebt vast ook wel eens meegemaakt dat je mentaal afhaakte en dat je de energie voelde wegstromen. Je kon je hoofd er niet bij houden, het ontbrak ook aan structuur en het volslagen onduidelijk wat het doel was van de vergadering.

Écht goed vergaderen is eigenlijk topsport

De vergadering verloopt soepel als iedereen met de volle aandacht gericht is op het gezamenlijke resultaat. Dat vraagt iets van een voorzitter, maar zeker ook van de deelnemers. Gebruik onze 5 tips.

5 tips voor aandacht tijdens je bijeenkomst

1. Op tijd komen, sterker nog… iets aan de vroege kant komen.
Het moment om de onderlinge relaties te verstevigen en je ideeën uit te wisselen. Op tijd komen geeft mentale rust.
2. Houd je doel voor ogen
Wat wil je zelf bereiken tijdens je bijeenkomst? Wil je alleen maar en besluit of wil je invloed op de discussie? Houd je doel voor ogen en werk naar het doel toe
3. Heldere communicatie
Breng kort en krachtig je standpunt onder woorden. Bouw structuur in je mening en draai er niet om heen. Keep It Short & Simple (KISS)
4. Tactvol zijn
Wees sympathiek en duidelijk. Lees meer over tactvol communiceren.
5. Straal zelfvertrouwen uit
Als je het niet van nature hebt, kun je ook doen alsof. Gaandeweg ontwikkel je het dan vanzelf. Een ander weet niet wat jij van plan bent, dat geeft je een voorsprong. Ga niet op één

Opstelling van Aandacht

Door deze opstelling kom je makkelijk met elkaar in contact, de warme kleuren zorgen voor een intieme sfeer die nodig is bij een coachingsgesprek.

Welke bedrijven hadden Aandacht voor elkaar?

Power4People bv., ARK Natuurontwikkeling en CheckMark Labrecruitment.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 september 2019